Dumbledore végül leeresztette kezét, és félhold szemüvegén át, fürkészve nézett Harry szemébe. – Eljött az ideje – szólt -, hogy elmondjam neked, amit már öt éve el kellett volna mondanom. Ülj le, kérlek! Ha megajándékozol egy kis türelemmel, mindent hallani fogsz, amit tudnod kell. Ha befejeztem, szidhatsz, dühönghetsz. Nem fogok védekezni. Harry Potter ötödik évére készül a Roxfort Boszorkány-Varázslóképző Szakiskolában. Harry – társaival ellentétben sosem örül a nyári szünetnek, ám ez a mostani még rosszabb, mint rendesen. Nem csak rokonai, Dursleyék keserítik meg az életét, de – ami a legfájdalmasabb – mintha barátai is elfeledkeztek volna róla. Harry azon töri a fejét, hogyan törhetne ki lehetetlen helyzetéből, ám nyári szünidejének egy hirtelen, drámai fordulat vet véget. Hamarosan azt is megtudja, hogy Roxfortban sem számíthat békés tanulásra és kviddicsezésre…

A Harry Potter és a Főnix Rendje (eredeti cím: Harry Potter and the Order of the Phoenix) 2007-ben bemutatott brit–amerikai film J. K. Rowling azonos című regénye alapján. A David Yates rendezésében, Michael Goldenberg forgatókönyvéből és David Heyman produceri közreműködésével készült film az ötödik a Harry Potter-sorozatban. A történet az ötödik évében követi nyomon Harry Pottert a Roxfort varázsiskolában. A Mágiaügyi Minisztérium nem hajlandó tudomásul venni Lord Voldemort visszatértét, s köreiből a bürokrata Dolores Umbridge-t tanárnak nevezi ki a tanintézményben. A mozifilm a Warner Bros. Pictures és a Heyday Films gyártásában készült. Műfaját tekintve fantasy kalandfilm.

(Fülszöveg: Wikipédia )

J.K. Rowling – Harry Potter és a Főnix Rendje

ELSŐ FOGÁS

Dementor Little Whinging-ben – 3 600 Ft

kacsamáj, meggy, dió

MÁSODIK FOGÁS

Umbridge Professzor – 2 700 FT

cékla, csicseriborsó, gránátalma

FŐÉTEL

„Hazudni bűn” – 6 100 Ft

tőkehal, édeskömény, rizottó, grapefruit

A jóslat – 7 900 FT

marha flank steak, burgonya, gorgonzola

DESSZERT

Weasley Varázsvicc Vállalat – 2 500 FT

kókusz, passió gyümölcs, mangó

Ajánlatunk

5 fogásos könyv kóstoló menü – 16 000 Ft
borpárosítás – 10 000 Ft

A kóstoló menü és a borpárosítás választása kizárólag az egész asztaltársaság rendelése
esetén lehetséges.

MINDEN HÉTEN MEGFŐZÜNK EGY KÖNYVET

OLVASTAD? FILMEN IS LÁTTAD MÁR? NÁLUNK MEG IS KÓSTOLHATOD!

Érezted valaha egy jó írás olvasása közben a megírt ételek zamatát a szádban? Szeretted volna megkóstolni Harry Potter sütőtökös derelyéjét vagy a vajsört? Tudni szeretnéd, milyen ízű lehet A szürke ötven árnyalata? Elképzelted már, hogy mit ehetett Micimackó vagy Malacka, és kíváncsi vagy rá, hogy milyen étel lehet a Tüskevár, az Állatfarm vagy Örkény István Egypercesei?

Látogass el hozzánk és mi megmutatjuk, hogy számunkra milyen ételben testesülnek meg a könyvek!
Ha nem szeretnél lemaradni kedvenc olvasmányodról, gyere el minden héten!

asztalfoglalás
asztalfoglalás