ÉTTEREM, AHOL KÖNYVEK AZ ÉTELEK

MINDEN HÉTEN MEGFŐZÜNK EGY KÖNYVET

Amikor elmondtuk a barátainknak, ismerőseinknek, hogy olyan éttermet akarunk csinálni, ahol könyvek által ihletett ételeket főzünk és szolgálunk fel, és hogy a hely is olyan lenne, mint egy olvasószoba vagy egy könyvtár, vagy legalábbis ezt a hangulatot akarjuk visszaadni a berendezéssel is, sokan aggódtak értünk, féltettek, majdnem mindenki azt mondta, hogy ne csináljuk, nem lesz jó, csalódást fogunk okozni a vendégeknek.

“Az emberek olvasni fognak, nem enni.”

Nem lett igazuk.
Az emberek jönnek, esznek ÉS olvasnak.
Hittünk magunkban és az ötletünkben.
Mi ugyanis azt vállaltuk, hogy azt főzzük meg, amit nekünk jelent egy könyv. Persze, mindenkinek van elképzelése arról, hogy milyen lehet a Harry Potter-könyvek sütőtökös derelyéje, a vajsör vagy a százfűlé főzet, és mi bizony, meglehet, egészen mást sütünk ki belőle. Mégis azt hisszük, sokkal több csalódást okoznánk, ha a filmre vitt könyvek híres evős jeleneteit akarnánk mi is feldolgozni.

különleges ételeket főzünk

 leves szarvasbogárral és cipőfűzővel

Akik ide először betérnek, sokszor azt sem tudják, hová csöppentek. A helyiségben könyvespolcok mindenütt, több ezer kötet az éttermi dizájn. Az olvasás és a gasztronómia összekapcsolása új trend a vendéglátásban. Szellemi táplálkozásra is használható az étkezésre szánt idő. A könyvek azt is üzenik: itt nem kell kapkodni, mint a gyorsétteremekben. A könyves éttermek közepes áraikkal afféle polgári, értelmiségi találkahelyek. A Könyvbár azonban más: igazi hungarikum, az alapötlete levédett világszabadalom. Ez az egyetlen olyan étterem, ahol a receptek könyvekből születnek. (168óra)

Harry Potter és az azkabani fogoly

  • Dementor (Szarvasgombás marhahús-krém, fekete bogyó tapenád, fekete kenyér)

  • Zordó (Kókuszos, gyömbéres sütőtökkrém leves)

  • Kristálygömb (Kacsacomb, fenyőmagos zöldségek, birsalma)

  • Patrónus (Borsos kéregben sült szarvas, fehér babmártás, diós polenta, ecetes vargánya)

  • Bogoly Berti féle mindenízű trüffel (csokoládé és egyéb váratlan ízekben)

booking

Látogass el hozzánk és mi megmutatjuk, hogy számunkra milyen ételben testesülnek meg a könyvek!

booking
booking
the new york times

“That turkey leg — the meat was so soft it fell off the bone”

könyvesblog.hu

Megettük Regős Bendegúz cipőfűzőjét

könyvbár

olvasószoba és étterem

könyvek

rukkola happont

Irodalom öt fogásban

különleges ételek

gasztronómia és irodalom

a könyvek ételre kelnek

the new york times

“That turkey leg — the meat was so soft it fell off the bone”

könyvesblog.hu

Megettük Regős Bendegúz cipőfűzőjét

könyvbár

olvasószoba és étterem

könyvek

rukkola happont

Irodalom öt fogásban

különleges ételek

gasztronómia és irodalom

a könyvek ételre kelnek