Grincs Kikfalva közelében lakik, és teljes szívéből utálja a karácsonyt. Már ha egyáltalán van szíve… Gyűlöl mindent, ami az ünneppel kapcsolatos. Ezért úgy dönt, ellopja a karácsonyt. Véghez is viszi gonosz tervét, ám földbe gyökerezik a lába, amikor meglátja, hogy Kikfala lakói ajándékok nélkül is boldogan ünnepelnek. A Kolibri Klasszikusok sorában hatodik Dr. Seuss-könyv most Tandori Dezső klasszikussá vált, mégis megújult fordításában jelent meg.

A Grincs (eredeti cím: How the Grinch Stole Christmas) 2000-ben bemutatott amerikai film, amely Dr. Seuss azonos című, 1957-ben megjelent könyvén alapul. Mivel ez eredetileg egy gyermekeknek szóló képeskönyv, a készítőknek jelentősen ki kellett egészíteniük a történetet, hogy egész estés filmet alkothassanak. A Grincs az első élőszereplős film Dr. Seuss műveinek adaptációi közül, amely valós díszletek között készült. A rendezője Ron Howard, a forgatókönyvírói Jeffrey Price és Peter S. Seaman, a producere Brian Grazer, a főszereplője Jim Carrey, a zeneszerzője James Horner.

(Fülszöveg: Wikipédia , Kolibri)

Dr. Seuss: A Grincs

ELSŐ FOGÁS

Karácsonyi koszorú – 2 700 Ft

gomolya mousse, cékla-tatár, kaviár)

MÁSODIK FOGÁS

Kezdődik a kifalvi ünnepi lakoma – 3 100 FT

marha-tataki, kápia, avokádó

FŐÉTEL

Grincs álruhában – 6 100 Ft

fogas, káposzta, zsálya

Az ellopott ajándékok – 7 900 Ft

szarvas, zeller, dió, alma

DESSZERT

A háromszorosára nőtt szív – 2 700 FT

csokoládé, gesztenye, vörös áfonya

Ajánlatunk

5 fogásos könyv kóstoló menü – 16 000 Ft
borpárosítás – 10 000 Ft

A kóstoló menü és a borpárosítás választása kizárólag az egész asztaltársaság rendelése
esetén lehetséges.

MINDEN HÉTEN MEGFŐZÜNK EGY KÖNYVET

OLVASTAD? FILMEN IS LÁTTAD MÁR? NÁLUNK MEG IS KÓSTOLHATOD!

Érezted valaha egy jó írás olvasása közben a megírt ételek zamatát a szádban? Szeretted volna megkóstolni Harry Potter sütőtökös derelyéjét vagy a vajsört? Tudni szeretnéd, milyen ízű lehet A szürke ötven árnyalata? Elképzelted már, hogy mit ehetett Micimackó vagy Malacka, és kíváncsi vagy rá, hogy milyen étel lehet a Tüskevár, az Állatfarm vagy Örkény István Egypercesei?

Látogass el hozzánk és mi megmutatjuk, hogy számunkra milyen ételben testesülnek meg a könyvek!
Ha nem szeretnél lemaradni kedvenc olvasmányodról, gyere el minden héten!

asztalfoglalás
asztalfoglalás